Per Hüttner och vänner 23-25 maj 2019

1. Torsdag 23 Maj – kl. 19.30

Samtal om kreativitet och undersökande: Per Hüttner tillsammans med Bengt och Ulf Alsterlind samt pressvisning.

Per och Ulf växte upp tillsammans och Bengt tog ständigt med sig de två pojkarna ut på äventyr där vi fick upptäcka naturen och sig själva på de mest magiska och intressanta sätt. De tre tittar tillsammans på foton och rörliga bilder från barndomen samt klipp från HAJK för att hitta paralleller med Pers konstnärskap, barndomen och Bengts tankar om livet, TV och utbildning. Tillsammans diskuterar de hur man kan stimulera kreativitet, upptäckande, naturens roll i detta och vad skola, konst och andra media skall spela för roll i detta.

2. Fredag 24 Maj – kl.19.30

New Eyes – Performance med Per Hüttner och koreografen Carima Neusser med live musik baserat på kompositioner av Siri Jennefelt.

Performancen baserar sig på en researchsresa i Mexiko, USA och Brasilien som de tre konstnärerna genomförde tillsammans. Verket innehåller nykomponerad musik, koreografi, bildspel, dofter, smaker och videor. Den tar inspiration från barockkyrkor, mexikanska såpoperor, fladdermössforskning, möten med Apache-nationen, modernistisk brasiliansk litteratur och street-food. Performancen är som den resa det beskriver: den som inte kan förstås rationellt, utan måste upplevas med alla fem sinnen.

3. Lördag 25 Maj– kl.16.00

NeuroFeedback: av 1+1=3 (Per Huttner och Jean-Louis Huhta Konsert/performance med EEGsynthen.)

I verket mäter vi Pers EEG (elektroencefalogram) i realtid. Signalen görs om till en kontrollsignal som går in i Jean-Louis modulärsynth och som han använder för att skapa musik. Per hör i sin tur ljuden vilken gör att hans hjärnvågor påverkas, som i sin tur påverkar musiken och så vidare. Verket är en performance där återkoppling (feedback) mellan musiker och EEGperformer skapar oväntad ljud, ljus, bild och som även påverkar publiken på oväntade sätt.

Projektet är producerat av Galleri Ekdahl med Vision Forum och stöds av Statens kulturråd och Nordisk kulturfond.

Länkar:

http://www.perhuttner.com/

http://www.eegsynth.org

http://www.oneplusoneisthree.org/

http://www.visionforum.eu/