Projektet 10×10 går ut på att alla konstnärer som ställer ut på Galleri Ekdahl skapar ett konstverk med måtten 10×10 cm. Detta lilla konstverk ställs ut tillsammans med de andra konstverken men är inte till salu. Projektet är även öppet för andra intresserade konstnärer, se nedan.

Målet är att om 15-20 år ställa ut samtliga 10×10 bilder och då ha en utställning med bortåt 200-300 verk. Redan i höst kommer det bli en utställning då de 100 första bidragen presenteras!

De 66 första bidragen till projektet.

Är du konstnär och vill vara med i projektet? Kom in och hämta en canvasduk i galleriet i Karlstad eller skicka ett mail till galleri.ekdahl@gmail.com , med namn och adress så skickar jag en duk till dig. (Jag är tyvärr tvungen att ta ut en avgift på 50 kr för porto och emballage om jag ska skicka.)

Ditt konstverk kommer att presenteras vid någon av samlingsutställningarna som arrangeras varje år i januari och juli. Dessutom, om konstverket lämnas in senast den 31 augusti, så kommer det med på den stora utställningen i oktober! Ingen ersättning utgår i övrigt.

Duken är en canvasduk med måtten 10x10x1,4 cm. Den är gjord för olja eller akryl. Jobbar du i annat material, så kan du fästa detta på duken. Exempelvis akvarellpapper eller fotografier går att klistra eller nita fast. Skulpturer och liknande är också välkommet, bara måtten är 10 x 10 cm!